lauantai 17. lokakuuta 2015

Kylmäsavulohipiirakka -miehenlepytysvinkki

Nyt on ilmassa pientä nurinaa ja karvakättä (siippa) pitäisi vähän lepytellä. No, tie miehen sydämeen käy kaupan kautta. Löysinkin interinetin ihmeellisestä maailmasta ohjeen jonka vaikeusaste vaikutti helpolta, ja valmistusvaiva erittäin vähäiseltä. Kun karvakäsi häipyi omille teilleen, ryntäsin kauppaan ja hommasin tarvikkeet


2pakettia rukiisia valmispohjia pakkasesta
2munaa
1sipuli
puolikas purjo
koskenlaskijajuusto
1prk mustapekkakermaa
1prk normiruokakermaa
1prk ruohosipuli-tuorejuustoa
2dl juustoraastetta (mieluiten punaleimaemmentalia,luulisin)
300gr tai mieluummin enemmän kylmäsavulohta

Sitten lähtee: Uuni päälle 225:en

Lätki sulatetut ruistaikinapohjat korkealle uunipellille vierekkäin. Liiskaa yhtenäiseksi levyksi ja kauli peltisi kokoiseksi.

Silppua sipuli ja purjo, heitä paistinpannuun ja laita kuullottumaan. Sillä aikaa silppua lohi ja tosipieneksi silpuksi. Itsellä tuli turhankin isoja palasia,johtuen laiskuudesta, ja eivät meinanneet riittää joka puolelle peltiä.

Lado kuullotetut sipulit taikinalle tasaisesti ja perään lohet. Itse sekoitin kaikki keskenään ja sitten pellille.



Seuraavaksi murusta koskenlaskijapalanen pitkin peltiä. Ja huomio. Huomio kulmiin ja reunoihin! Jos anoppisi tulee käymään, ottaa hän varmuudella reunapalan, joka yleensä on huonoin ja kuivin kohta,kun siihen tupataan laittamaan vähiten tavaraa.

Sitten vaan kulhossa sekaisin munat, kermat ja tuorejuusto ja kippaa miksaus piirakan päälle. Lopuksi pari desiä juustoraastetta, ja eikun uuniin noin puoleksi tunniksi


Lievää kärähtämistä näkyvissä. Meinasin nimittäin unohtaa piirakan uuniin... Pakkohan sitä oli maistaa samantien. No, kyllä tällä yksi ukko saadaan hyvälle tuulelle. Arvosana 9. Kymppi olisi tullut, jos lohta olisi ollut enemmän ja juustoraaste emmentaalia. Kokonaisuus oli kuitenkin mehevä. eli suosittelen kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti