lauantai 10. lokakuuta 2015

Viherkasvin elvyttäminen

Miten se kasvien kastelu ottaakin niin koville? Minä tykkään kaikesta mikä on vihreää,monivuotisista yksivuotisiin ja sitten näistä sisäviherkasveista. Vaan se kastelu. On niiin helppo unohtaa.  Onko sitten helpompi ostella uusia kasveja  tapatettuaan vanhat? No niin meikäläinen kuitenkin on aina toiminut. Nyt olen päättänyt skarpata. Tämä onneton käsittelyn kohteeni on ollut jo omistuksessani ainakin pari kuukautta. Ennätys siis kohdallani. Juu ja muita viherkasveja ei sitten talosta löydykään tällä hetkellä.




Elvyttämisen kohteeni ei tällä kertaa edes vetele viimeisiään. Ainoastaan lehdet ovat rullaantuneet armoa anoen, joten toivoa täydelliseen tokenemiseen on erittäinkin paljon. No vähän ruskeeta näkyy joillakin lehdillä ja pari täysin kuollutta olen repinyt jokunen viikko takaperin pois, mutta mutta, selitykset sikseen. Suojaruukku pois ja suihkuun mars. Kannattaa kokeilla suihkuveden lämpötilaa, jos herää epäilys, että teinisi tai joku muu tulikuumaa suihkua rakastava perheenjäsen on käynyt viimeksi peseytymässä. Veden pitää olla viileetä, ei kuitenkaan jääkylmääkään. Muutoin voi suihkutella reilulla otteella. Lähteepä samoilla tulilla pölytkin lehdiltä


Viherkasvin pikaelvytys


Viherkasvin ihmeparantuminen



Siinä se nyt toipuu. Samalla kannattaa lisätä vähän uutta multaa, jotta raukka saa uusia ravinteita. Jaa piti vielä sanomani, että tarkkanäköinen voi ihmetellä miten kasvin lehtien väri koki valtavan muutoksen alku ja loppukuvaotosta verrattaessa. No väri ei kuitenkaan tosielämässä muuttunut mihinkään suuntaan, vaan kamera. Vaihdoin sen huonommasta  vähän vähemmän huonompaan :).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti