torstai 3. syyskuuta 2015

Munamaidoton makaroonilaatikko, vaikeusaste - helppo kuin mikä

Ruoanlaitto edessä,jääkaapissa pelkät valot. Pakastimesta löytyy onneksi tuo kestosuosikki eli jauhelihapaketti. Jotain pitäisi tehdä seuraavaksi illaksi,jottei taaas tarvitsisi turvautua kaupan valmisruokiin. Kuulostaako tutulta? No minulle ainakin. Yleensä loota on jäänyt tekemättä. Sain kuitenkin ystävältä huippuvinkin munamaidottoman makaroonilaatikon valmistamiseen. Kokeilin, ja hitsit oli mielestäni paremman makuista kuin perinteisellä munamaito-ohjeella väännettynä.



Tarvitset:

1pussi makaroonia
1 jauhelihaklimppi ( sikanauta tai jompikumpi)
2 lihaliemikuutiota
pari sipulia
pari valkkarisipulia
suolaa puoli pari ruokalusikallista ( tai vähemmän)
mustapippuria yksi ruokalusikallinen
samanverran grillimaustetta
ketsuppia reilu töräys




Toimintaan:


Uuni päälle hep. About 200 astetta. Vettä reilusti kattilaan kiehumaan. Silläaikaa laita klimppi paistumaan vähäiselle lämmölle. Kuori molemmat sipulit ja pilko ne jotenkuten. Viskaa eläinparan sekaan ja veivaa tasaiseksi mössöksi. Avot. Hyvällä mallilla jo. Laita pyykit koneeseen, tai käy tupakalla niin kuin minä teen.

Sitten. Pyöräytä paistostasi ja keitostasi ja siivoa kokkausjälkesi. Makaroonit ovatkin jo tämän jälkeen vähintään kypsiä jollei ylikypsiä, joten hopi hopi pois ne liedeltä. Siivilöi makaroonit isompaan kattilaan ja laita keitinvesi takaisin hellalle.

Kaiva kaapista mortteli. Jos et sellaista omista, niin sitten vaikka siippasi vasara. Tätä järeämpää asetta tarvitset siihen että seuraavaksi otat 2lihaliemikuutiota, moukaroit niitä pari kertaa ja sen jälkeen vasta otat suojapaperin pois. Näin saat kuutiot sulamaan nopeammin. Tämä niksi muuten löytyi Niksi-Pirkan sivuilta. Seuraavaksi heittelet ne keitinveteen. Ja nyt äkkiä jo lihamössö pois tulilta ja heitä siihen isompaan makaroonikattilaan.




Perään mausteet, sitten lihaliemivesi. Sekoitus. Maista. Muista siis maistaa. Makaroonin ihmeellinen imuvoima vie yleensä uskomattoman määrän maustevarastoja. Siirto uunivuoan kautta uuniin. Ou jee olet vapautettu. Paitsi. Muista ottaa vähintään tunnin päästä mestariteoksesi pois uunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti